zondag 8 oktober 2017

Boterkoek met appel en kaneel

Hans start over enkele seconden met de halve marathon samen met nog zo'n 8500 andere lopers! Ik bak ondertussen een boterkoek, die zal er wel ingaan na die prestatie!
nog wat kaneel erbij...
en kneden
In de vorm en de appelstukjes erop...
Na 25 minuten ruikt de kamer heerlijk en is dit het resultaat...
Ik kijk ondertussen naar het live verslag van de marathon op de tv.... mij een beetje te regenachtig weer om in de stad te gaan kijken... ik ga wel wat naaiklusjes bij de tv doen...

En het recept is misschien wel leuk om te delen...

200 g zelfrijzend bakmeel
175 g roomboter
125 g witte basterdsuiker
vanillesuiker
snufje zout
kaneel naar smaak...
1 kleine appel
eventueel 1 eetlepel melk (ben ik dit keer dus vergeten...)

oven voorverwarmen ... 175 graden voor mijn hete lucht oven...

Meng de droge ingrediĆ«nten, voeg de boter toe in kleine stukjes gesneden. Kneed tot een bal. Beboter de boterkoekvorm en druk het deeg erin. Snij kleine stukjes van de appel en druk in het deeg ( of hou wat deeg achter en leg dat er nog over de appelstukjes heen).  Smeer de eetlepel melk over het deeg heen uit, dit geeft straks een mooie glans.

De boterkoek gaat in het midden van de oven en nu heb je alleen nog 25 minuten geduld nodig... Als de boterkoek uit de oven komt druk je de koek nog een beetje aan met de bolle kant van een lepel. Af laten koelen en uit de vorm halen, genieten!

1 opmerking:

Ineke zei

Dank je wel voor dit recept, altijd heerlijk om zoiets te maken.